18.01.2016

Ένας δικτυωμένος κόσμος που αλλάζει συνεχώς: Online Τάσεις 2016

Βιέννη, 18 Ιανουαρίου 2016 – Η paysafecard, παγκόσμιος ηγέτης στα προπληρωμένα μέσα στο Διαδίκτυο με έδρα στη Βιέννη και μέλος του ομίλου Paysafe Group Plc, προβλέπει ότι τα προπληρωμένα μέσα πληρωμών θα αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά το 2016, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πληρώνουν γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα την προστασία των προσωπικών τους στοιχείων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις αγορές στο Διαδίκτυο, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά ποσά που καταβάλλονται για την αγορά ψηφιακών αγαθών. Όλα τα επιχειρήματα που αντιτίθενται μαζικά στην αποκάλυψη των στοιχείων πιστωτικών καρτών και τραπεζικών πληροφοριών στο Διαδίκτυο, θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα τους χρήστες σε προπληρωμένες λύσεις. Στο πλαίσιο των ακόλουθων τάσεων, οι πληρωμές με προπληρωμένα μέσα είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθούν το 2016:

Τάση 1: Τα Wearables γίνονται σημαντικότερα

Από κάθε άποψη, η χρήση του διαδικτύου θα αλλάξει αισθητά. Το κλασικό επιτραπέζιο PC είναι σχεδόν απαρχαιωμένο, ενώ και όλες οι άλλες σύγχρονες συσκευές θα είναι σύντομα παρωχημένες. Οι νέες "συσκευές" θα αποτελέσουν την προτιμώμενη μέθοδο πρόσβασης σε online δραστηριότητες και για τις πληρωμές στο διαδίκτυο. Στο άμεσο μέλλον θα σερφάρουμε στο διαδίκτυο μέσω δαχτυλιδιών στα δάχτυλα ή με τα κλειδιά του διαμερίσματός μας - όχι μεν σε ευρεία βάση το 2016, αλλά θα δούμε σύντομα την εμφάνιση και την άνοδο τέτοιων πρωτοβουλιών.

Τάση 2: Η βιομετρία ως πρότυπο ασφάλειας

Αυτό που ξεκίνησε το 2015 θα είναι μία από τις πιο προφανείς εξελίξεις το 2016: Όλο και περισσότερες διαδικασίες θα πρέπει να εγκρίνονται με δακτυλικά αποτυπώματα, αναγνώριση προσώπου ή σάρωση της ίριδας, όπως για παράδειγμα οι online πληρωμές. Ακόμη και η αναγνώριση μέσω Selfie είναι ήδη μια πραγματικότητα και θα ανθήσει το 2016.

Τάση 3: Οι πληρωμές μέσω κινητού οδηγούν σε πιο παρορμητικές αγορές

Σε όλο και περισσότερες χώρες, η χρήση smartphones υπερβαίνει το 100% και, ως εκ τούτου, αναμένεται ότι οι αγορές μέσω κινητού θα αυξηθούν επίσης το 2016. Η ευκολία, η ταχύτητα και η διαθεσιμότητα ανεβάζουν τα ποσοστά χρήσης. Οι εύκολες πληρωμές μέσω κινητού αναμένεται επίσης να οδηγήσουν σε αύξηση των δαπανών - και οι αυθόρμητες αγορές χρειάζονται μεθόδους πληρωμής που λειτουργούν εξίσου ευέλικτα και γρήγορα, όπως η paysafecard.

Τάση 4: Το Online Gaming είναι (και) γυναικεία υπόθεση

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σαφές ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν ανήκει αποκλειστικά στους άνδρες. Αυτό είναι προφανές σε πολλές καθημερινές υπηρεσίες (online τραπεζικές υπηρεσίες ή μηχανές αναζήτησης). Το 2016 αυτό θα γίνει αισθητό και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα το Online Gaming ή η ψηφιακή ψυχαγωγία. Οι prepaid πληρωμές είναι το σημαντικότερο «νόμισμα» σε αυτόν τον τομέα και, επομένως, το 2016 θα αποσπάσουν και τις γυναίκες χρήστες από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής, όπως οι πιστωτικές κάρτες.

Ο Udo Müller, CEO της paysafecard, αναφέρει για αυτές τις τάσεις: «Στις αρχές του 2015, πολλές από τις τάσεις που τελικά διαμορφώθηκαν, δεν ήταν ακόμη αρκετά ώριμες για να προβλεφθούν με σαφήνεια. Όμως για το 2016 αναμένουμε σίγουρα μια αξιοσημείωτη επιτάχυνση όλων των τάσεων που βρίσκονται σήμερα στα πρώτα στάδια. Και φυσικά: Η μεγαλύτερη έκπληξη θα ήταν αν δεν υπήρχε καμία έκπληξη.»

Η paysafecard.com Wertkarten GmbH (μητρική όλων των εταιριών paysafecard), www.paysafecard.com, με έδρα τη Βιέννη και θυγατρικές μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, τη Λουκέρνη, τη Νέα Υόρκη και το Μπουένος Άιρες, ιδρύθηκε το 2000 στην Αυστρία και είναι μέλος του Ομίλου Paysafe Group Plc, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με το σύμβολο PAYS.

Με το κεντρικό προϊόν paysafecard, η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε 42 χώρες, με περισσότερα από 500.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Η paysafecard είναι μια προπληρωμένη λύση για πληρωμές στο διαδίκτυο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός. Ο 16ψήφιος κωδικός PIN της paysafecard είναι αρκετός για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή πληρωμής.

Η paysafecard χρησιμοποιείται σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Με τα προϊόντα paysafecard, my paysafecard και paysafecard Mastercard®, η εταιρεία εξελίχθηκε σε ηγέτη στην παγκόσμια αγορά στα προπληρωμένα μέσα πληρωμών. Η paysafecard έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων, με το Paybefore Award στις κατηγορίες «Best Digital Currency», «Best virtual or digital Program» και «Top Digital Dollars», καθώς και στις αρχές του 2015 στη νέα κατηγορία «Consumer Value». Επιπλέον, η paysafecard τιμήθηκε επίσης με τα Paybefore Awards Europe στις κατηγορίες «Most Innovative Prepaid Solution» και «Consumer Champion». Το «The New Economy» κατέταξε το έτος 2014 την paysafecard στις 40 πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις του 2013.

Γίνετε Fan της paysafecard στο Facebook, επισκεφτείτε μας στο Google+ και το YouTube, ακολουθήστε μας στο Twitter και ενημερωθείτε στο Εταιρικό Blog μας και στην Υπηρεσία Μέσων.

Επικοινωνία εκπροσώπων τύπου:

Robert Bauer, asoluto public + interactive relations | presse@paysafecard.com | +43 1 533 36 53-60