12.03.2014

Η paysafecard.com Wertkarten AG το 2013: Όλες οι αξίες στο Plus

Βιέννη, 12.03.2014 – Η paysafecard.com Wertkarten AG με έδρα τη Βιέννη Wertkarten AG σημείωσε κατά το οικονομικό έτος 2013 αποτελέσματα-ρεκόρ, τα οποία συνδέονται αρμονικά με την αναπτυξιακή πορεία των προηγούμενων ετών. Η εταιρεία εδραίωσε με αυτόν τον τρόπο περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτης στην Ευρώπη για τις προπληρωμένες λύσεις πληρωμών στο διαδίκτυο και παραμένει ένα από τα κύρια παραδείγματα παγκόσμια επιτυχημένων εταιριών της Αυστρίας.

Ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις βασικές αξίες
Η paysafecard σημείωσε κατά το τελευταίο οικονομικό έτος τις υψηλότερες συνολικές πωλήσεις στην ιστορία της εταιρίας με € 116.400.000, ξεπερνώντας τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους κατά 13%.

Το 2013 πραγματοποιήθηκαν με τα προϊόντα της paysafecard 68 εκατομμύρια συναλλαγές πληρωμής σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ανάπτυξη σε νέες αγορές
Η paysafecard συνεχίζει σταθερά την επέκτασή της. Έτσι προχώρησε στην πέμπτη ήπειρο, στην τεράστια αγορά της Αυστραλίας. Η ‚Down Under‘ υπόσχεται τεράστιες δυνατότητες για τα προπληρωμένα μέσα, καθώς στους πρώτους μήνες κυκλοφορίας σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία. Ομοίως, paysafecard άρχισαν να διατίθενται στη Βουλγαρία και τη Λιθουανία, και πλέον κυκλοφορούν σε 37 χώρες σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 450.000 σημεία πώλησης. Στα τέλη του 2013 η εταιρία απασχολούσε σχεδόν 200 υπαλλήλους.

Λειτουργία του my paysafecard σε 22 χώρες
Ένα πολύ σημαντικό βήμα ήταν η λειτουργία του online λογαριασμού πληρωμών my paysafecard σε 22 χώρες. Με το my paysafecard, η paysafecard προσφέρει τη δυνατότητα διαχείρισης PIN μέσω λογαριασμού. Οι χρήστες έχουν πάντα τον έλεγχο του υπολοίπου τους και των συναλλαγών τους και πληρώνουν εύκολα online με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Ο Udo Müller, Διευθύνων Σύμβουλος της paysafecard.com Wertkarten AG, συνοψίζει για το 2013: «Η ασφάλεια και η ευκολία είναι βασικά στοιχεία για τις πληρωμές στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου η paysafecard κέρδισε ακόμα περισσότερο έδαφος το προηγούμενο έτος, όπως δείχνουν ξεκάθαρα οι αριθμοί. Αυτό ισχύει για τις υφιστάμενες αγορές, όπως για παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία είναι η κύρια αγορά μας και στην οποία δραστηριοποιούμαστε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και για σχετικά νέες αγορές, όπως ο Καναδάς, η Ουγγαρία και η Τουρκία, όπου καταφέραμε να καθιερώσουμε την paysafecard σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.»

Επιχειρηματικές αποφάσεις και προοπτικές για το 2014
Εσωτερικά η paysafecard έχει προχωρήσει σε ορισμένες σημαντικές διαρθρωτικές και προσωπικές αποφάσεις. Η εξαγορά από τη Skrill, έναν από τους κορυφαίους παρόχους ηλεκτρονικών πληρωμών, ολοκληρώθηκε. Εν τω μεταξύ, οι δυνητικές συνέργειες είναι ήδη σαφώς ορατές. Για τους χρήστες των προϊόντων των δύο εταιρειών έρχονται κατά τη διάρκεια του έτους σαφή πλεονεκτήματα και απλουστεύσεις.

Κατά το τρέχον έτος, η ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου από τον Udo Müller στη θέση του συν-ιδρυτή Michael Müller ήταν ένα σημαντικό βήμα. Ο Udo Müller αναφέρει σχετικά: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός για το 2014 αναπτύχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει μακροχρόνια θητεία. Θα τον εφαρμόσω με συνέπεια σε συνεργασία με τον Οικονομικό Διευθυντή, Bernd Egger. Η δυνητική αγορά είναι σίγουρα παρούσα: Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο πιθανοί πελάτες σε όλο τον κόσμο που θέλουν να πληρώνουν online, αλλά δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό ούτε πιστωτική κάρτα. Και ακόμη και όταν αυτά είναι διαθέσιμα, συχνά δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η paysafecard αποτελεί τη λύση.»

Όσον αφορά τους στόχους, ο Udo Müller εμμένει στη συνεχή ανάπτυξη σε όλες τις βασικές αξίες. Μια ιδιαίτερη ώθηση αναμένεται επίσης από την επανέναρξη της λειτουργίας του online λογαριασμού πληρωμών my paysafecard στη Γερμανία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2014.

Η paysafecard.com Wertkarten AG (μητρική όλων των εταιριών paysafecard), www.paysafecard.com , με έδρα τη Βιέννη και θυγατρικές μεταξύ άλλωνστο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, τη Λουκέρνη, τη Νέα Υόρκη, την Πόλη του Μεξικό καιτο Μπουένος Άιρες ιδρύθηκε το 2000 στην Αυστρία και τη Γερμανία και είναι 100%θυγατρική εταιρία του Ομίλου Skrill. Με το κεντρικό προϊόν paysafecard , η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε ###COUNTRY### χώρες, με περισσότερα από 450.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Η paysafecard είναι μια προπληρωμένη λύση για πληρωμές στο διαδίκτυο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός. Ο 16ψήφιος κωδικός PIN της paysafecard είναι αρκετός για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή πληρωμής. Η paysafecard χρησιμοποιείται σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Με τα προϊόντα paysafecard, Yuna και Happy Schenkcard η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της ευρωπαϊκής αγοράς για τις προπληρωμένες λύσεις πληρωμών και το 2012 τιμήθηκε με τα βραβεία Paybefore Award στην κατηγορία «Best Digital Currency» και Paybefore Award Europe στην κατηγορία «Most Innovative Prepaid Solution». Το 2013 ακολούθησε η νίκη στην κατηγορία «Best Consumer Value».

Robert Bauer, δημόσιες + διαδραστικές σχέσεις | presse@ paysafecard.com | +43 1 533 36 53-60