13.01.2016

Κλάδος Online Πληρωμών 2015: έτος ανάπτυξης – για τον κλάδο πληρωμών και για την paysafecard

Βιέννη, 11 Ιανουαρίου 2016 – Το 2015 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, αλλά και για την paysafecard, τον παγκόσμιο ηγέτη στα προπληρωμένα μέσα στο Διαδίκτυο. Η paysafecard έχει την κύρια έδρα της στη Βιέννη, απασχολεί 200 υπαλλήλους και είναι μέλος του διεθνούς ομίλου Paysafe Group Plc. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σήμερα σε 42 χώρες με περισσότερα από 500.000 σημεία πώλησης, ενώ το μέσο πληρωμών που διαθέτει γίνεται αποδεκτό από χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Το μέσο ποσό συναλλαγών ανέρχεται στα 24 ευρώ, ενώ η paysafecard χρησιμοποιείται σε μηναία βάση από περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Ο Udo Müller, CEO της paysafecard θεωρεί φυσικά αυτή την εξέλιξη πολύ θετική: «Με αυτή τη συχνότητα χρήσης, η paysafecard έχει γίνει ένα εξαιρετικό και αναπόσπαστο τμήμα του ψηφιακού κόσμου. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση του προπληρωμένου μέσου πληρωμών μας. Εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές στο Διαδίκτυο με ασφάλεια, εύκολα και άνετα.»

Επέκταση σε νέες αγορές

Υπόβαθρο για την επιτυχία αυτή είναι επίσης η γεωγραφική επέκταση της paysafecard σε νέες αγορές:

• Με την επέκταση στη Νέα Ζηλανδία, η paysafecard επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην περιοχή του Ειρηνικού πέραν της βασικής αγοράς της Αυστραλίας.
  • Η διάθεση στο Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία ήταν το προοίμιο για την παρουσία στην περιοχή ΜΕΝΑ και θα ακολουθήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • Έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες και για την επέκταση στη Γεωργία.

Προκειμένου η paysafecard να είναι όσο το δυνατό πιο ευρέως διαθέσιμη, η εταιρεία έχει επεκτείνει το δίκτυο διανομής της σε περισσότερα από 500.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Η περίοδος 2015-2017 είναι αφιερωμένη στη συνεχή ανάπτυξη και σε νέα βήματα στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η επιδίωξη των υφιστάμενων τριών βασικών στρατηγικών: Ανάπτυξη στις υπάρχουσες αγορές, συμφωνίες με νέους συνεργάτες παγκόσμιας σημασίας (όπως πρόσφατα με την Spotify) και άνοιγμα σε νέες αγορές. Όλα αυτά εξυπηρετούν την επίτευξη και τη σταθεροποίηση της ηγετικής θέσης στην παγκόσμια αγορά. Ο ανασχεδιασμός της παγκόσμιας ιστοσελίδας, του online λογαριασμού πληρωμών my paysafecard και του παραθύρου πληρωμών (το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη όταν ένας χρήστης χρησιμοποιεί paysafecard) είναι ιδιαίτερα ορατά τμήματα αυτής της στρατηγικής πορείας προς τα εμπρός.

Συνεχής ανάπτυξη

Το περασμένο έτος η paysafecard ήταν επίσης μέρος μίας ευρύτερης τάσης του κλάδου για μεγαλύτερη συγκέντρωση μέσω μεγάλων συναλλαγών M&A: Έτσι, η paysafecard απέκτησε τη βρετανική Ukash και ενσωμάτωσε τα μέσα πληρωμής και τις δραστηριότητές της, κερδίζοντας μία αποφασιστική επιρροή στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Όμιλος Skrill, μητρική τότε εταιρεία της paysafecard, εξαγοράστηκε τον Αύγουστο του 2015 από τον Όμιλο Optimal Payments, ο οποίος τον Νοέμβριο μετονομάστηκε σε Paysafe Group Plc.

Ο Udo Müller αναφέρει σχετικά με αυτές τις εξελίξεις: «Από την πλευρά των καταναλωτών, η ελευθερία επιλογής ως προς τα ψηφιακά μέσα πληρωμών δεν έχει μειωθεί, αλλά αντίθετα είναι πλέον καλύτερα δομημένη. Για την paysafecard αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετούμε καλύτερα τις διάφορες ομάδες χρηστών και είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε εκείνες τις λύσεις πληρωμών που χρειάζονται. Έτσι, το χαρτοφυλάκιο μας γίνεται ταυτόχρονα βαθύτερο και ευρύτερο.»

Μεγαλύτερη προβολή στις ευρωπαϊκές αγορές

Το 2015, η paysafecard ενίσχυσε επίσης την παρουσία της σε πολλές σημαντικές αγορές της Ευρώπης. Στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πολωνία έκανε μεγάλες επενδύσεις στους τομείς του marketing, της προώθησης και της επικοινωνίας, προκειμένου να καταστήσει το προϊόν και την εταιρεία ευρύτερα γνωστά και να προωθήσει τα οφέλη των προπληρωμένων πληρωμών στο Διαδίκτυο. Στην Τουρκία αναπτύχθηκε ένα νέο προϊόν πληρωμών σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, το οποίο κυκλοφόρησε με επιτυχία στην αγορά.

Εκτεταμένες δραστηριότητες

Η paysafecard υποστήριξε ένθερμα το 2015 και την παγκόσμια Κοινότητα Gaming. Ως χορηγός της ESL, η paysafecard προώθησε την μεγαλύτερη και παλαιότερη Λίγκα E-Sports στον κόσμο και ήταν παρούσα «στην πρώτη σειρά» και στις δύο σημαντικές εκδηλώσεις της ESL One στην Φρανκφούρτη και την Κολωνία. Η ESL είναι με online και offline εκδηλώσεις ο μεγαλύτερος παίκτης και παγκόσμιος ηγέτης της βιομηχανίας E-Sports.

Στην Αυστρία η paysafecard προχώρησε σε συνεργασία με την Ένωση MuG (Medien und Generationen), όπου άνθρωποι νεαρής ηλικίας φέρνουν τους ηλικιωμένους πιο κοντά στον ψηφιακό κόσμο. Αυτή η δέσμευση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την paysafecard, ως υπεύθυνος ηγέτης.

Η paysafecard.com Wertkarten GmbH (μητρική όλων των εταιριών paysafecard), www.paysafecard.com, με έδρα τη Βιέννη και θυγατρικές μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, τη Λουκέρνη, τη Νέα Υόρκη και το Μπουένος Άιρες, ιδρύθηκε το 2000 στην Αυστρία και είναι μέλος του Ομίλου Paysafe Group Plc, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με το σύμβολο PAYS.

Με το κεντρικό προϊόν paysafecard, η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε 42 χώρες, με περισσότερα από 500.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Η paysafecard είναι μια προπληρωμένη λύση για πληρωμές στο διαδίκτυο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός. Ο 16ψήφιος κωδικός PIN της paysafecard είναι αρκετός για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή πληρωμής.

Η paysafecard χρησιμοποιείται σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Με τα προϊόντα paysafecard, my paysafecard και paysafecard Mastercard®, η εταιρεία εξελίχθηκε σε ηγέτη στην παγκόσμια αγορά στα προπληρωμένα μέσα πληρωμών. Η paysafecard έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων, με το Paybefore Award στις κατηγορίες «Best Digital Currency», «Best virtual or digital Program» και «Top Digital Dollars», καθώς και στις αρχές του 2015 στη νέα κατηγορία «Consumer Value». Επιπλέον, η paysafecard τιμήθηκε επίσης με τα Paybefore Awards Europe στις κατηγορίες «Most Innovative Prepaid Solution» και «Consumer Champion». Το «The New Economy» κατέταξε το έτος 2014 την paysafecard στις 40 πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις του 2013.

Γίνετε Fan της paysafecard στο Facebook, επισκεφτείτε μας στο Google+ και το YouTube, ακολουθήστε μας στο Twitter και ενημερωθείτε στο Εταιρικό Blog μας και στην Υπηρεσία Μέσων.

Robert Bauer, asoluto public + interactive relations | presse@paysafecard.com | +43 1 533 36 53-60