07.10.2015

Κυκλοφορία της paysafecard στο Κουβέιτ – Πρώτο βήμα επέκτασης στη Μέση Ανατολή

Βιέννη, 07.10.2015 – Η paysafecard, παγκόσμιος ηγέτης στα προπληρωμένα μέσα στο διαδίκτυο με έδρα στη Βιέννη και μέλος του διεθνούς ομίλου Skrill, συνεχίζει με συνέπεια την παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης σε νέες χώρες. Με την είσοδο στην αγορά του Κουβέιτ, αυτή η στρατηγική κάνει το επόμενο βήμα στην περιοχή ΜΕΝΑ (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική). Η χώρα γίνεται η 41η αγορά σε όλο τον κόσμο, στην οποία διατίθεται η paysafecard, τα «Μετρητά για το Διαδίκτυο». Με το Κουβέιτ, η paysafecard εισέρχεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για προπληρωμένα μέσα πληρωμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με νεαρό και εξοικειωμένο με το διαδίκτυο πληθυσμό. Η paysafecard προσφέρει εδώ, όπως και σε 40 ακόμα χώρες, μια απλή, ασφαλή και γρήγορη προπληρωμένη λύση πληρωμών για ψηφιακά αγαθά.

Νεαρή κοινωνία, εξοικειωμένη με το διαδίκτυο

Το Κουβέιτ έχει καθιερωθεί ως ένα ελκυστικό hotspot για την τεχνολογική ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο πληθυσμός του, 2.750.000 άτομα, είναι περίπου ισοδύναμος με εκείνον της Σλοβενίας. Το 85% των κατοίκων είναι κάτω των 40 ετών και ενδιαφέρονται έντονα για τις τεχνολογικές καινοτομίες: Το ποσοστό πρόσβασης στο διαδίκτυο που ανέχεται περίπου στο 85% είναι το υψηλότερο στην περιοχή, ενώ η χρήση κινητών ευρυζωνικών τεχνολογιών φθάνει ακόμη και το 100%.

Ισχυρή οικονομία, αλματώδης αύξηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Με ετήσιο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ύψους USD 71.000 (Πηγή: www.cia.gov), το Κουβέιτ καταλαμβάνει παγκοσμίως τη 10η θέση. Παρόλα αυτά, το 35% του πληθυσμού δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον, η σημασία των online παιχνιδιών για τον νεαρό πληθυσμού είναι προφανής: Μόνο στην αγορά τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη την περιοχή της ΜΕΝΑ καταγράφεται ετήσιος όγκος 200 εκατομμυρίων δολαρίων, με τον ετήσιο ρυθμό αύξησης να ανέρχεται σε 46%.

Έμφαση στην ψηφιακή ψυχαγωγία

Με επίκεντρο τα online παιχνίδια και την ψηφιακή ψυχαγωγία, όπως η μουσική και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διατίθενται paysafecard ονομαστικής αξίας 5, 10, 20 και 60 δηναρίων Κουβέιτ (1 δηνάριο Κουβέιτ ισοδυναμεί με περίπου 3 ευρώ). Η προπληρωμένη λύση paysafecard λειτουργεί όπως η κάρτα χρόνου ομιλίας για τα κινητά τηλέφωνα: Ο πελάτης αγοράζει με μετρητά ένα 16ψήφιο PIN, το οποίο χρησιμοποιεί για την πληρωμές του στο Online Shop. Η διάθεση γίνεται μέσω πολλών συνεργατών με συνολικά περισσότερα από χίλια σημεία πώλησης. Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό και την έκταση των 17.800 τ.χλμ. (λίγο μικρότερη από την Κάτω Αυστρία) πρόκειται συνεπώς για μια εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου η διαθεσιμότητα της paysafecard είναι εξασφαλισμένη.

Ο Udo Müller, Διευθύνων Σύμβουλος της paysafecard, είναι ικανοποιημένος με αυτό το νέο βήμα ανάπτυξης: «Το Κουβέιτ είναι σίγουρα μία από τις ψηφιακά αναπτυσσόμενες χώρες. Η εξάπλωση εκεί υπογραμμίζει ότι είμαστε πεπεισμένοι περισσότερο από ποτέ σχετικά με τη μεγάλη δυναμική των νέων αγορών. Αυτό απαιτεί σε βάθος ανάλυση και εκτενείς προπαρασκευαστικές εργασίες, καθώς και την πλήρη συμμόρφωση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Καθώς έχουμε ολοκληρώσει αυτή την εργασία, είμαι πεπεισμένος για την επιτυχία της paysafecard στο Κουβέιτ. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνουμε επίσης τη διεθνή μας θέση, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας για την paysafecard.»

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και για το επόμενο βήμα μας στην περιοχή, δηλαδή την είσοδο της paysafecard στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Η paysafecard.com Wertkarten GmbH (μητρική όλων των εταιριών paysafecard), www.paysafecard.com, με έδρα τη Βιέννη και θυγατρικές μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, τη Λουκέρνη, τη Νέα Υόρκη, την Πόλη του Μεξικό και το Μπουένος Άιρες ιδρύθηκε το 2000 στην Αυστρία και τη Γερμανία και είναι 100% θυγατρική εταιρία του Ομίλου Skrill. Με το κεντρικό προϊόν paysafecard , η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε 40 χώρες, με περισσότερα από 500.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Η paysafecard είναι μια προπληρωμένη λύση για πληρωμές στο διαδίκτυο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός. Ο 16ψήφιος κωδικός PIN της paysafecard είναι αρκετός για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή πληρωμής. Η paysafecard χρησιμοποιείται σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Με τα προϊόντα paysafecard, my paysafecard, paysafecard Mastercard® και YUNA, η εταιρεία εξελίχθηκε σε ηγέτη στην ευρωπαϊκή αγορά στα προπληρωμένα μέσα πληρωμών.

H paysafecard έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων, με το Paybefore Award στις κατηγορίες „Best Digital Currency“, „Best virtual or digital Program“ και „Top Digital Dollars“, καθώς και στις αρχές του 2015 με τη νέα κατηγορία „Consumer Value". Επιπλέον, η paysafecard τιμήθηκε επίσης με τα Paybefore Awards Europe στις κατηγορίες „Most Innovative Prepaid Solution“ και „Consumer Champion“. Το „The New Economy“ κατέταξε κατά το έτος 2014 την paysafecard ως μια από τις 40 πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις του 2013. H paysafecard κατατάχθηκε επίσης στους φιναλίστ στην κατηγορία Finance των Best of Mobile Awards 2015.

Γίνετε Fan της paysafecard στο Facebook, επισκεφτείτε μας στο Google+ και το YouTube, ακολουθήστε μας στο Twitter και ενημερωθείτε στο Εταιρικό Blog μας.