31.07.2015

Οι Γερμανοί χρήστες του διαδικτύου είναι προσεκτικοί όταν κάνουν online πληρωμές

Βιέννη, 29 Ιουλίου 2015 - Η προστασία των προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων είναι ιδιαίτερα σημαντική - Οι συνήθειες αγορών και πληρωμών των χρηστών του διαδικτύου, καθώς και η αξιολόγηση των κινδύνων για την ασφάλεια αποτελεί αντικείμενο της έρευνας αγοράς που διεξήχθη από την paysafecard στη Γερμανία. Η paysafecard είναι παγκόσμιος ηγέτης στα προπληρωμένα μέσα στο διαδίκτυο με έδρα στη Βιέννη και μέλος του διεθνούς ομίλου Skrill. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές που ρωτήθηκαν ανησυχούν πολύ για την ασφάλειά τους κατά τις online πληρωμές (52,6%) και επιθυμούν αυστηρότερους νόμους για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής (52,1%).

Όταν ρωτήθηκαν για τις αγοραστικές τους συνήθειες, σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων (46,8%) ανέφεραν ότι έχουν κάνει έως και δέκα αγορές στο διαδίκτυο τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ το 28,2% ανέφερε ότι έχει κάνει περισσότερες από 20 αγορές.

Στις καθημερινές αγοραστικές συνήθειες προτιμούν την χρήση μετρητών, αλλά και στις online αγορές η πληρωμή με εναλλακτικές λύσεις μετρητών είναι επίσης δημοφιλής.

Αποτέλεσε μικρή έκπληξη το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα (75,2%) του συνόλου των ερωτηθέντων προτιμούν τα μετρητά ως μέθοδο πληρωμής. Η χρεωστική κάρτα ακολουθεί με 56,8% και η χρήση πιστωτικής κάρτας με μόλις 21,4%. Προπληρωμένες κάρτες, όπως για παράδειγμα paysafecard, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση μετρητών στις online πληρωμές, χρησιμοποιεί ήδη το 3,5% των ερωτηθέντων. Το 3,9% πληρώνει με το Smartphone μέσω SMS ή App.

Η ασφάλεια έχει υψηλή προτεραιότητα

Ανεξάρτητα από την μέθοδο πληρωμής που χρησιμοποιούν, το θέμα της ασφάλειας έχει υψηλή προτεραιότητα για τους Γερμανούς χρήστες του διαδικτύου. Το 30,7% των ερωτηθέντων φοβούνται τις πληρωμές με κινητό και το 25,5% την χρήση πιστωτικών καρτών για λόγους προστασίας των δεδομένων τους, και ακολουθούν εκείνοι που φοβούνται τις επιθέσεις χάκερ στον online τραπεζικό τους λογαριασμό (23,1%). Με 18,8%, η υποκλοπή κωδικών πρόσβασης σε διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών κατατάσσεται σχετικά ψηλά. Ασφαλέστερα θεωρούνται από την άλλη πλευρά τα μέσα πληρωμής που δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης, όπως για παράδειγμα η προπληρωμένη κάρτα paysafecard.

Η αίσθηση της απειλής είναι πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική απειλή

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49,5%) αξιολογούν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα απάτης κατά τις πληρωμές στο Διαδίκτυο ως μέτριο. Περισσότεροι από το ένα τρίτο (35,5%) αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο από υψηλό έως πολύ υψηλό. Στην πραγματικότητα όμως «μόλις» το 10,7%, αναφέρει ότι έχουν πέσει οι ίδιοι θύματα. Αντίθετα, το 17,7% γνωρίζει προσωπικά ανθρώπους που έχουν εξαπατηθεί. Λόγω της συχνής ενημέρωσης σχετικά με τις απάτες στο Διαδίκτυο - σχεδόν τα δύο τρίτα (63,4%) των ερωτηθέντων γνωρίζουν περιπτώσεις από τα μέσα ενημέρωσης - η ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας έχει αυξηθεί απότομα. Έτσι, πάνω από το ήμισυ των αγοραστών (52,6%) είναι προσεκτικό κατά τις πληρωμές στο διαδίκτυο. Σχεδόν οι μισοί (48%) θεωρούν ότι είναι κακό να έχουν τρίτα άτομα πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα και περισσότεροι από τους μισούς (52,1%) επιθυμούν αυστηρότερους νόμους για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.

paysafecard: Ασφαλής και πολύτιμη, όπως τα μετρητά - διευκρινίζει η εκστρατεία για την ασφάλεια

Οι ασφαλείς πληρωμές στο διαδίκτυο αποτελούν κεντρικό θέμα για όλους όσους επιθυμούν να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα και να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Η paysafecard αποτελεί μία αξιόπιστη λύση: πληρωμές με paysafecard PINs. Δεν απαιτείται η εισαγωγή στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο δεν απειλείται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Η paysafecard έχει αναπτύξει μία εκστρατεία με θέμα «εύκολες και ασφαλείς πληρωμές στο διαδίκτυο» με σκοπό την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών. Η καμπάνια ασφαλείας πέρα από σχετικό υλικό, όπως ένα Security Fact Sheet, έναν κατάλογο ασφαλείας και ένα βίντεο, παρέχει επίσης και μια ιστοσελίδα ασφαλείας.

Η paysafecard διατίθεται ήδη από το 2000 και μπορεί να αγοραστεί σε 500.000 σημεία πώλησης (πρατήρια καυσίμων, φαρμακεία κ.λπ.) σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι πληρωμές στα ηλεκτρονικά καταστήματα γίνονται με χρήση του 16ψήφιου paysafecard PIN. Αυτά τα ποσά αφαιρούνται από το πιστωτικό υπόλοιπο και μπορούν να ελεγχθούν ανά πάσα στιγμή online. Με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης έχει συνεχή έλεγχο των εξόδων του και γνωρίζει πάντα το υπόλοιπο της paysafecard του.

Πληροφορίες σχετικά με την έρευνα:

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Marketagent για λογαριασμό της paysafecard τον Μάιο του 2015 σε δείγμα άνω των 800 ατόμων ηλικίας από 16 έως 69 ετών που κατοικούν στη Γερμανία.

Η paysafecard.com Wertkarten GmbH (μητρική όλων των εταιρειών paysafecard), www.paysafecard.com, με έδρα στη Βιέννη και θυγατρικές μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, τη Λουκέρνη, τη Νέα Υόρκη, την Πόλη του Μεξικό και το Μπουένος Άιρες ιδρύθηκε το 2000 στην Αυστρία και τη Γερμανία και είναι 100% θυγατρική εταιρεία του ομίλου Skrill. Με το κεντρικό προϊόν paysafecard, η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε 40 χώρες, με περισσότερα από 500.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Η paysafecard είναι μια προπληρωμένη λύση για πληρωμές στο διαδίκτυο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός. Ο 16ψήφιος κωδικός PIN της paysafecard είναι αρκετός για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή πληρωμής. Η paysafecard χρησιμοποιείται σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Με τα προϊόντα paysafecard, my paysafecard, paysafecard Mastercard® και YUNA, η εταιρεία εξελίχθηκε σε ηγέτη στην ευρωπαϊκή αγορά στα προπληρωμένα μέσα πληρωμών.

Η paysafecard έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων, με το Paybefore Award στις κατηγορίες „Best Digital Currency“, „Best virtual or digital Program“ και „Top Digital Dollars“, καθώς και στις αρχές του 2015 με τη νέα κατηγορία „Consumer Value". Επιπλέον, η paysafecard τιμήθηκε επίσης με τα Paybefore Awards Europe στις κατηγορίες „Most Innovative Prepaid Solution“ και „Consumer Champion“. Το „The New Economy“ κατέταξε κατά το έτος 2014 την paysafecard ως μια από τις 40 πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις του 2013. Η paysafecard κατατάχθηκε επίσης στους φιναλίστ στην κατηγορία Finance των Best of Mobile Awards 2015.

Γίνετε Fan της paysafecard στο Facebook, επισκεφτείτε μας στο Google+ και στο YouTube, ακολουθήστε μας στο Twitter και ενημερωθείτε στο Εταιρικό Blog μας.