02.07.2015

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ONLINE ΑΓΟΡΕΣ – ΑΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ

Τορίνο, 2 Ιουλίου 2015 – Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της paysafecard δείχνει τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των Ιταλών κατά τις αγορές τους στο διαδίκτυο. Το 96,4% των Ιταλών θα ήθελε να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για μελλοντικές αγορές.

Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο online μεθόδους πληρωμής και εφόσον διασφαλίζεται η ασφάλεια, ενδιαφέρονται για τα νέα συστήματα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας αγοράς που πραγματοποίησε η paysafecard, ο ευρωπαϊκός ηγέτης στην αγορά προπληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πληρωμών, στην Ιταλία σε άτομα ηλικίας από 16 έως 70 ετών σχετικά με τις συνήθειες των αγορών και πληρωμών τους.

Το 96,4% των ερωτηθέντων σκοπεύει μέσα στους επόμενους 12 μήνες να πραγματοποιήσει αγορές και πληρωμές μέσω του διαδικτύου (π. χ. online αγορές ή κρατήσεις για ταξίδια). Αυτό καταδεικνύει μια αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κατά το οποίο το 94,7% των ερωτηθέντων είχε κάνει αγορές από το διαδίκτυο, το 25% είχε κάνει αγορές 6 έως 10 φορές, το 24,8% 3 έως 5 φορές και το 7,1% πάνω από 30 φορές. Μόνο το 3,2% δεν έκανε κατά τους τελευταίους 12 μήνες καμία αγορά μέσω του διαδικτύου, ενώ μόλις το 2,1% δεν έχει αγοράσει ποτέ κάτι από το διαδίκτυο. Ο λόγος είναι ότι το 48,8% των συγκεκριμένων ερωτηθέντων προτιμά τα παραδοσιακά καταστήματα, με το 37,2% να δηλώνει ότι απλά δεν έχει βρει ακόμα την ευκαιρία να το κάνει.

Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής του μέλλοντος, το ήμισυ των ερωτηθέντων προτιμά τις πληρωμές με μετρητά (50,1%) και ακολουθούν το Paypal (47,9%), οι πιστωτικές κάρτες (39,7%), οι προπληρωμένες κάρτες (23,5%) και οι χρεωστικές κάρτες (15,5%). Στην τελευταία θέση κατατάσσονται οι πληρωμές με smartphone μέσω SMS ή app (12,8%). Το θέμα της «ασφάλειας» είναι σημαντικό για όλες τις μεθόδους πληρωμής όσον αφορά τόσο τα μετρητά (το 22,4% των ερωτηθέντων φοβάται την κλοπή του πορτοφολιού του) όσο και τις πληρωμές μέσω του διαδικτύου (το 23,4% φοβάται την κλοπή των στοιχείων των πιστωτικών καρτών και το 17,9% την υποκλοπή των κωδικών πρόσβασης και των ηλεκτρονικών συστημάτων πληρωμών, όπως το PayPal).

Στην ερώτηση «ποια επίδραση θα είχε η βελτίωση της ασφάλειας στην αγοραστική σας συμπεριφορά στο διαδίκτυο», το 64,9% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα έκανε αγορές «συχνά» ή «πολύ πιο συχνά». Το 32,3% ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα άλλαζε την αγοραστική του συμπεριφορά. Ο κίνδυνος απάτης στο διαδίκτυο θεωρείται από το 34,5% των Ιταλών ως «μέτρια υψηλός» και από το 44,4% ως «υψηλός». Στην πραγματικότητα ωστόσο «μόλις» το 12,4% αναφέρει ότι έχει πέσει θύμα απάτης κατά τη διάρκεια πληρωμών στο διαδίκτυο, ενώ το 51,9% δηλώνει ότι έχει ενημερωθεί σχετικά από τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να έχει άμεση ή έμμεση εμπειρία (μέσω φίλων ή γνωστών). Ο μεγαλύτερος φόβος αφορά την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων (46,5%), ενώ το 49,3% απαιτεί αυστηρότερους νόμους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο. Το 58,2% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι «πολύ προσεκτικό» κατά τις πληρωμές του στο διαδίκτυο.

Μία από τις καλύτερες λύσεις ως προς την προστασία των δεδομένων, την ταχύτητα και την απλότητα, το σύστημα online πληρωμών paysafecard γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στην Ιταλία, ενώ χρησιμοποιείται ήδη για μικρότερα ποσά από εκατομμύρια Ευρωπαίους. Η paysafecard κυκλοφορεί στην Ιταλία από το 2010 και μέχρι σήμερα περισσότερα από 200.000 άτομα έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο μέσο πληρωμών. Οι περισσότερες συναλλαγές (75%) πραγματοποιούνται από υπολογιστή, αλλά τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται υψηλοί ρυθμοί αύξησης (5%-20%) στις πληρωμές μέσω κινητών συσκευών και tablets. Η paysafecard δεν απαιτεί τραπεζικό λογαριασμό και εγγυάται ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο. Τα προπληρωμένα κουπόνια αφορούν ποσά ύψους 10, 25, 50 και 100 ευρώ και διατίθενται σε περισσότερα από 50.000 καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ιταλία. Ανάμεσά τους, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Esselunga, Il Gigante, Tigros, Iper, Metro κλπ) και διαχειριστές τυχερών παιχνιδιών (Sisal και Lottomatica). Κάθε κουπόνι αναγράφει έναν 16ψηφιο κωδικό PIN, ο οποίος χρησιμοποιείται για πληρωμές στις συνεργαζόμενες με την paysafecard ιστοσελίδες.

Η προπληρωμένη paysafecard που διατίθεται από το 2000 από την ομώνυμη εταιρία, έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής. Η paysafecard εδρεύει στη Βιέννη και διατηρεί πολλές θυγατρικές σε όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα στο Ντίσελντορφ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Διατίθεται σε 500.000 σημεία πώλησης σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η paysafecard.com Wertkarten GmbH (μητρική όλων των εταιριών paysafecard), www.paysafecard.com, με έδρα τη Βιέννη και θυγατρικές μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, τη Λουκέρνη, τη Νέα Υόρκη, την Πόλη του Μεξικό και το Μπουένος Άιρες ιδρύθηκε το 2000 στην Αυστρία και τη Γερμανία και είναι 100% θυγατρική εταιρία του Ομίλου Skrill. Με το κεντρικό προϊόν paysafecard , η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε 40 χώρες, με περισσότερα από 500.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Η paysafecard είναι μια προπληρωμένη λύση για πληρωμές στο διαδίκτυο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός. Ο 16ψήφιος κωδικός PIN της paysafecard είναι αρκετός για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή πληρωμής. Η paysafecard χρησιμοποιείται σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Με τα προϊόντα paysafecard, my paysafecard, paysafecard Mastercard® και YUNA, η εταιρεία εξελίχθηκε σε ηγέτη στην ευρωπαϊκή αγορά στα προπληρωμένα μέσα πληρωμών.

H paysafecard έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων, με το Paybefore Award στις κατηγορίες „Best Digital Currency“, „Best virtual or digital Program“ και „Top Digital Dollars“, καθώς και στις αρχές του 2015 με τη νέα κατηγορία „Consumer Value". Επιπλέον, η paysafecard τιμήθηκε επίσης με τα Paybefore Awards Europe στις κατηγορίες „Most Innovative Prepaid Solution“ και „Consumer Champion“. Το „The New Economy“ κατέταξε κατά το έτος 2014 την paysafecard ως μια από τις 40 πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις του 2013. H paysafecard κατατάχθηκε επίσης στους φιναλίστ στην κατηγορία Finance των Best of Mobile Awards 2015.

Γίνετε Fan της paysafecard στο Facebook, επισκεφτείτε μας στο Google+ και το YouTube, ακολουθήστε μας στο Twitter και ενημερωθείτε στο Εταιρικό Blog μας.

Giorgia Brescia, MAILANDER | g.brescia@mailander.it | +39 011 5527326