22.12.2015

Οι περισσότεροι Ελβετοί αγοράζουν τα Χριστουγεννιάτικά τους δώρα online - ενώ πολλοί ακόμα δηλώνουν πρόθυμοι να το πράξουν

Ζυρίχη, 17 Δεκεμβρίου 2015: Η paysafecard, παγκόσμιος ηγέτης στα προπληρωμένα μέσα στο Διαδίκτυο με έδρα στη Βιέννη και μέλος του ομίλου Paysafe Group Plc, υπέβαλε ερωτήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου σε 1.000 άτομα στην Ελβετία σχετικά με τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Το επίκεντρο της έρευνας ήταν κυρίως η χρήση των δυνατοτήτων online αγορών.

• Περισσότερο από το ήμισυ των Ελβετών (61%) αγοράζει τουλάχιστον ένα μέρος των Χριστουγεννιάτικων δώρων online, ενώ μία στις έξι αγορές χριστουγεννιάτικων δώρων γίνεται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο
  • Το ένα τρίτο των αγοραστών δώρων από καταστήματα ανέφερε ότι ήταν πλέον αργά για να κάνουν online αγορές
  • Οι κάτοικοι της γαλλόφωνης Ελβετίας ξοδεύουν περισσότερα από εκείνους της γερμανόφωνης Ελβετίας

Ένας στους έξι αγοράζει Χριστουγεννιάτικα δώρα αποκλειστικά στο Διαδίκτυο

Τα αποτελέσματα δείχνουν με ποιο τρόπο αγοράζονται τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (61%) ανέφεραν ότι παραγγέλνουν τουλάχιστον ένα μέρος των Χριστουγεννιάτικων δώρων από το Διαδίκτυο. Ένα στα έξι άτομα πραγματοποιεί το σύνολο των Χριστουγεννιάτικων αγορών του μέσω του Διαδικτύου, ενώ το 44% δηλώνει ότι πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικες αγορές τόσο online όσο και σε καταστήματα. Λίγο πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (35%) προτιμούν ωστόσο να αγοράζουν δώρα μόνο από καταστήματα. Το 4% κατασκευάζουν οι ίδιοι τα περισσότερα δώρα τους.

Το ένα τρίτο θεωρεί ότι είναι πλέον πολύ αργά για online αγορές

Οι λόγοι για τους οποίους οι ερωτηθέντες προτιμούν να αγοράζουν τα δώρα τους από καταστήματα είναι ότι προτιμούν να βλέπουν και να αγγίζουν τα προϊόντα πριν την αγορά. Περίπου το ένα τρίτο ανέφερε ως λόγο ότι ήταν πλέον πολύ αργά για να παραγγείλει τα δώρα του online. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια και η έλλειψη άμεσης επαφής είναι επίσης λόγοι που αποτρέπουν μεμονωμένους καταναλωτές από την online αγορά των χριστουγεννιάτικων δώρων τους.

Τα κουπόνια και τα χρήματα είναι πολύ αγαπητά

Τα συχνότερα δώρα είναι τα κουπόνια και τα χρήματα: Το 45% των Ελβετών προτιμά να τοποθετεί τέτοια δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη δεύτερη θέση είναι τα παιχνίδια και τα παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών (37%), ακολουθούμενα από τα είδη ένδυσης (22%) και τα βιβλία (19%). Το 8% δεν θα κάνει φέτος δώρα για τα Χριστούγεννα.

Οι κάτοικοι της γαλλόφωνης Ελβετίας ξοδεύουν κατά μέσο όρο περισσότερα από εκείνους της γερμανόφωνης Ελβετίας

Ο μέσος όρος για την Ελβετία είναι 101-300 CHF, με ένα ποσοστό 12% να δαπανά περισσότερα από 600 CHF. Υπάρχουν εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των γερμανόφωνων και των γαλλόφωνων Ελβετών: Το 17% των ερωτηθέντων στη γαλλόφωνη Ελβετία θα δαπανήσει φέτος πάνω από 600 CHF, με το αντίστοιχο ποσοστό στη γερμανόφωνη Ελβετία να κυμαίνεται στο 10%.

Manuel Rotzinger | 044 447 12 15 | manuel.rotzinger@cometris.com

Η paysafecard.com Wertkarten GmbH (μητρική όλων των εταιριών paysafecard), www.paysafecard.com, με έδρα τη Βιέννη και θυγατρικές μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Ντίσελντορφ, τη Λουκέρνη, τη Νέα Υόρκη και το Μπουένος Άιρες, ιδρύθηκε το 2000 στην Αυστρία και είναι μέλος του Ομίλου Paysafe Group Plc., ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με το σύμβολο PAYS. Με το κεντρικό προϊόν paysafecard, η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε 41 χώρες, με περισσότερα από 500.000 σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Η paysafecard είναι μια προπληρωμένη λύση για πληρωμές στο διαδίκτυο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός. Ο 16ψήφιος κωδικός PIN της paysafecard είναι αρκετός για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή πληρωμής. Η paysafecard χρησιμοποιείται σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα. Με τα προϊόντα paysafecard, my paysafecard και paysafecard Mastercard® η εταιρεία εξελίχθηκε σε ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς στις prepaid λύσεις. Η paysafecard έχει τιμηθεί κατά τα τελευταία χρόνια με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων, με το Paybefore Award στις κατηγορίες «Best Digital Currency», «Best virtual or digital Program» και «Top Digital Dollars», καθώς και στις αρχές του 2015 στη νέα κατηγορία «Consumer Value». Επιπλέον, η paysafecard τιμήθηκε επίσης με τα Paybefore Awards Europe στις κατηγορίες «Most Innovative Prepaid Solution» και «Consumer Champion». Το «The New Economy» κατέταξε το 2014 την paysafecard ως μια από τις 40 πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις του 2013.

Γίνετε Fan της paysafecard στο Facebook, επισκεφτείτε μας στο Google+ και το YouTube, ακολουθήστε μας στο Twitter και ενημερωθείτε στο Εταιρικό Blog μας.