(copy 1)

Web mjesta koja tvrde da će umnogostručiti sredstva paysafecard PIN-ova su uvijek pokušaji prevare. Nemojte nikada unositi vaše paysafecard PIN-ove.

Ne vjerujte dojavama o hakovanju paysafecarda

Na različitim video portalima, ali i na forumima, društvenim mrežama ili blogovima, neprekidno se nalaze prilozi u kojima se prikazuje kako se navodno mogu hakovati paysafecard PIN-ovi, odnosno kako se sredstva mogu umnogostručiti. Pored toga, na web mjestima nude se za preuzimanje programi pomoću kojih se navodno sredstva na paysafecard PIN-ovima mogu umnogostručiti.

Pažnja: programi i/ili web mjesta koji tvrde da mogu hakovati paysafecard PIN-ove, generisati ih ili povećati sredstva na PIN-ovima, uvijek su pokušaji prevare. Kriminalci na taj način pokušavaju da se domognu sredstava na vašim paysafecard PIN-ovima. Nemojte nikada unositi vaše PINove u neki od tih programa, ili na neko od takvih web mjesta.

Stoga posebno pazite na to, jer paysafecard u takvim slučajevima ne garantuje nadoknadu sredstava.

Sa tim u vezi, paysafecard naročito naglašava da ne postoji mogućnost hakovanja paysafecard PIN-ova ili umnogostručavanja sredstava. Hakovanje paysafecarda nije moguće zbog brojnih tehničkih bezbjednosnih mehanizama.

Tako prevaranti pokušavaju da se domognu vaših paysafecard sredstava.

Budite na oprezu! Kriminalci obično postupaju na sljedeći način: Pri pokušaju prevare od vas se traži da unesete vaš PIN u program ili na web mjesto. Pritom vam se obećava povećanje paysafecard sredstava. Naravno da ovo nije istina. Štaviše, kriminalci na taj način kradu sva vaša sredstva.  

Trebate više sredstava? To nije problem!

Imajte na umu da dodatna ili nova paysafecard sredstva možete pribaviti samo kupovinom novog paysafecarda na prodajnom mjestu u vašoj blizini ili na internetu. Ne postoji neka druga mogućnost povećanja raspoloživih sredstava.

Da li imate pitanja?

Potrebno vam je još informacija ili imate pitanja o korišćenju paysafecarda? Naša služba za korisnike rado će vam pomoći.