Nemojte prosljeđivati paysafecard PIN-ove ili lične podatke

paysafecard nikada od vas ne traži vaš paysafecard PIN putem emaila ili telefona. I paysafecardova služba za korisnike tražiće vas uvijek samo serijski broj, nikad PIN u punoj dužini.

Ignorišite opomene emailom kojima se zahtijeva plaćanje paysafecardom

paysafecard se ne koristi kao sredstvo plaćanja za organe vlasti, advokatske kancelarije ili agencije za naplatu potraživanja, a pogotovo ne u vezi sa navodnim povredama zakona. U tim slučajevima se uvijek radi o pokušajima prevare!

Ne vjerujte nikakvim video uputstvima koja vam obećavaju umnogostručenje raspoloživog iznosa na paysafecardu

Na web mjestima, na društvenim mrežama kao i video portalima poput YouTubea, redovno se mogu naći prilozi u kojima se obećava navodno umnogostručenje sredstava na paysafecardu. Takvo umnogostručenje tehnički nije moguće. Iza toga se uvijek kriju pokušaji prevare. Stvarni cilj takvih zahtjeva je ustvari nezakonito prisvajanje tuđih sredstava.

Plaćajte samo u ovlašćenim internet prodavnicama

Vaše paysafecard PIN-ove unosite samo u okvire za plaćanje u internet prodavnicama koje su ovlašćene od strane paysafecarda.

Ovlašćenu paysafecard internet prodavnicu prepoznaćete na sljedeći način:

  • web adresa okvira za plaćanje počinje sa customer.cc.at.paysafecard.com.
  • Bezbjednosni certifikat je izdat za "customer.cc.at.paysafecard.com". To možete provjeriti klikom na ikonu katanca koja se nalazi pored ili unutar trake za unos u vašem pregledaču.

Ukoliko nijeste sigurni da li je neko web mjesto pouzdano ili ne, molimo kontaktirajte paysafecardovu službu za korisnike . Prije nego što izvršite plaćanje, rado ćemo vam provjeriti da li je web mjesto zaista ovlašćeni paysafecardov partner.

Molimo vas da nas obavijestite o sumnjivim web mjestima

Ako vam se web mjesta, poruke elektronske pošte ili druge online aktivnosti povezane sa paysafecardom učine sumnjivima, molimo vas da to prijavite paysafecardovoj službi za bezbjednost na info.me@paysafecard.com. Naša služba za bezbjednost odmah će provjeriti vaše upozorenje. Takođe, u slučaju bilo kakvih pitanja o bezbjednosti, uvijek vam stojimo na raspolaganju na ###PSC_INFO_MAIL##.

Ako ste postali žrtva prevaranata, odmah podnesite prijavu policiji i kontaktirajte paysafecardovu službu za korisnike.

Ovako možete prepoznati zlonamjerni softver

Ni najbolji alati protiv virusa, zlonamjernog softvera i trojanaca, kao ni vatreni zidovi na vašem kompjuteru ne garantuju vam nažalost stoprocentnu zaštitu od zlonamjernog softvera. Najvažniji alati za prepoznavanje zlonamjernog softvera su sopstveni zdrav razum i oprezno ophođenje sa datotekama koje dobijate emailom ili preuzimate sa web mjesta. Uz malo opreza i uz prepaid karticu možete bezbjedno plaćati na internetu.

Trojance i ostali zlonamjerni softver u većini je slučajeva moguće primijetiti po okvirima za preuzimanje i drugim događajima do kojih ne dolazi pri uobičajenom korišćenju kompjutera. Ako dođe do toga, najprije prekinite internet vezu kako bi se spriječilo slanje podataka. Budući da se trojanci smjeste u sistem odmah nakon instaliranja, morate ukloniti sve upite i datoteke koje je kreirao trojanac. Za tu svrhu postoje programi protiv zlonamjernih softvera, takozvani „removeri”. U pravilu ih proizvođači softvera za zaštitu od virusa besplatno stavljaju na raspolaganje.

Dokumenti na temu bezbjednosti

Za nas je bezbjednost na prvom mjestu. Stoga smo ovdje sabrali najvažnije informacije na temu bezbjednog plaćanja putem interneta.