Oprez od pokušaja prevare!

Pažnja: kao i svako sredstvo plaćanja, i paysafecard je neprestano na oku kriminalaca koji pokušavaju da izvedu prevaru. Tako se kriminalci pokušavaju domoći tuđih sredstava na paysafecard PIN-ovima. Stoga je posebno važno da vaše paysafecard PIN-ove unosite isključivo u okvir za plaćanje odnosne web prodavnice. paysafecard PIN-ovi nikad se ne smiju navoditi u emailu ili preko telefona!

Programi za hakovanje paysafecarda i paysafecard generatori su pokušaji prevare. To su jednako tako i svi drugi programi koji tvrde da će povećati iznos sredstava na paysafecardu. Sredstva su nakon unosa PIN-a u neki od takvih programa izgubljena!

Pomoću različitih nezakonitih metoda kriminalci nastoje ukrasti sredstva paysafecard korisnika. paysafecard je sastavio popis najčešćih prevarantskih trikova kako bi vam svratio pažnju na to.

Informišite se ovdje i pomozite nam da spriječimo prevaru tako što ćete nam prijaviti sumnjiva web mjesta!

Oprez od phishing napada.

Prevaranti koriste takozvani phishing kako bi ukrali povjerljive podatke korisnika paysafecarda, kao što su lozinke ili PIN-ovi. Detaljne informacije i praktične savjete o ovoj temi paysafecard vam stavlja na raspolaganje ovdje. Tamo ćete takođe naći informacije o odgovarajućim mjerama u slučaju da zamijetite sumnjive aktivnosti/transakcije.

Prevaranti koriste takozvani phishing kako bi ukrali povjerljive podatke korisnika paysafecarda, kao što su lozinke ili PIN-ovi. Detaljne informacije i praktične savjete o ovoj temi paysafecard vam stavlja na raspolaganje ovdje. Tamo ćete takođe naći informacije o odgovarajućim mjerama u slučaju da zamijetite sumnjive aktivnosti/transakcije.

 • Prevaranti kradu lozinke i paysafecard PIN-ove
 • Lažna web mjesta imitiraju prijavu za my paysafecard.
 • Unos paysafecard PIN-a na lažna web mjesta ima za posljedicu gubitak sredstava.

Držite vaše pristupne podatke za my paysafecard i paysafecard PIN-ove u tajnosti. Unosite ih uistinu samo na bezbjednu stranicu paysafecarda!

Pet najvažnijih pravila za bezbjednost

Bezbjednost je za paysafecard na prvom mjestu. Da biste uvijek bezbrižno plaćali, pridržavajte se ovih pet važnih pravila:

 • Unosite vaš paysafecard PIN samo u ovlašćenim paysafecard internet prodavnicama. 
 • Nemojte nikada prosljeđivati vaš paysafecard PIN e-poštom ili telefonom. 
 • U slučaju sumnjivih aktivnosti na vašem paysafecard računu: odmah blokirajte račun
 • organi vlasti, institucije, advokati ili sudovi nisu ugovorno vezane internet prodavnice. Bez obzira da li na kompjuteru ili mobilnom telefonu: nemojte nikada postupiti po zahtjevu da kaznu ili opomenu platite paysafecard-om! 
 • U slučaju sumnje obratite se paysafecard korisnički tim.

Ne postoji hakovanje paysafecarda

Na video portalima, kao i na forumima ili blogovima neprekidno se nalaze prilozi u kojima se dokazuje kako se navodno mogu hakovati paysafecard PIN-ovi. Takođe se na web mjestima nude za preuzimanje programi pomoću kojih se navodno sredstva na tvojim paysafecard PIN-ovima mogu umnogostručiti. paysafecard naročito naglašava da ne postoji mogućnost umnogostručavanja ili hakovanja paysafecard PIN-ova. Hakovanje paysafecarda nije moguće zbog različitih tehničkih bezbjednosnih mehanizama. Ako su sredstva tvog paysafecarda potrošena ili nedovoljna, kupi novi paysafecard na jednom od prodajnih mjesta koje ti je u blizini. Ne postoji neka druga mogućnost povećanja raspoloživih sredstava.

Na video portalima, kao i na forumima ili blogovima neprekidno se nalaze prilozi u kojima se dokazuje kako se navodno mogu hakovati paysafecard PIN-ovi. Takođe se na web mjestima nude za preuzimanje programi pomoću kojih se navodno sredstva na vašim paysafecard PIN-ovima mogu umnogostručiti.

paysafecard naročito naglašava da ne postoji mogućnost hakovanja ili umnogostručavanja paysafecard PIN-ova. Ako su sredstva vašeg paysafecarda potrošena ili nedovoljna, morate kupiti novi paysafecard na jednom od prodajnih mjesta u vašoj blizini. Ne postoji neka druga mogućnost povećanja raspoloživih sredstava.  

 • Hakovanje paysafecard PIN-ova nije moguće.
 • Programi za hakovanje paysafecarda su pokušaji prevare.
 • Kriminalci tako kradu sredstva sa tuđih paysafecard PIN-ova.

 

Stoga nikada nemojte vaš PIN unositi u neki program za hakovanje! Ukoliko ste već unijeli neki paysafecard PIN u neki od takvih programa, molimo da odmah pozovete korisnički tim paysafecarda.

Pokušaji prevare sa paysafecard generatorima

Slično kao i sa programima za hakovanje paysafecarda, na internetu se neprekidno pojavljuju informacije o tome kako se preuzimanjem takozvanog paysafe generatora mogu navodno generisati paysafecard PIN-ovi. Prevara koja se krije iza toga izgleda ovako: preuzimanje tih paysafecard generatora često podliježe plaćanju, a moguće je platiti samo paysafecardom. Korisnici dakle plate preuzimanje pomoću paysafecard PIN-a, a zauzvrat dobiju program koji generiše bezvrijednu 16-cifrenu šifru. U većini slučajeva ne nestanu samo sredstva s PIN-a koji je iskorišćen za kupovinu, nego se i kompjuter istovremeno zarazi virusom. Ukoliko ste već kupili i unijeli neki paysafecard PIN, molimo da odmah pozovete korisnički tim paysafecarda.

 • paysafecard PIN-ovi ne mogu se generisati programima.
 • Takozvanim paysafecard generatorima kriminalci žele ukrasti sredstva sa tuđeg paysafecarda.
 • Preuzimanje paysafecard generatora imaće za posljedicu napad virusa na odnosni kompjuter.

 

paysafecard generatori su prevara! Nemojte nikada kupovati ili preuzimati paysafecard generatore. U protivnom ostaćete bez novca, a kompjuter će biti napadnut virusom.

Dokumenti na temu bezbjednosti

Za nas je bezbjednost na prvom mjestu. Stoga smo ovdje sabrali najvažnije informacije na temu bezbjednog plaćanja putem interneta.