Help

5 grešaka u pokeru o kojima moraš znati

1. Umoran/na od igranja pokera

Da bi bio/bila uspješan/na u pokeru, uvijek treba da se dobro odmoriš i koncentrišeš na svoju igru. Pažnja i brze reakcije su važne da bi mogao/la pravilno donositi hrabre odluke. Dakle, ako si imao/la lošu noć ili se ne osjećaš dobro, bolje je za tebe (i tvoj bankovni račun) da preskočiš sesiju. Čak i ako tokom igre primijetiš da ti se koncentracija smanjuje, uvijek možeš napraviti pauzu ili završiti ovu sesiju ranije.

Ne zaboravi: Na kraju dana, igranje pokera kada si umoran/na može dovesti do gubitka koji se mogao izbjeći. Dakle, ako ti je stalo do tvog novca (a sigurni smo da jeste), onda započni svoju sljedeću igru pokera kada si dobro odmoran/na i koncentrisan/a.

 

2. Usamljeni borac

Mnogi od nas znaju osjećaj: Prijatelji i porodica ne razumiju entuzijazam za poker i jedva da imaš nekoga sa kim možeš razgovarati o strategijama ili izazovima. Ali, jedno je sigurno: Usamljeni borci ne stižu daleko u pokeru. Zato što dva para očiju vide više, a drugo mišljenje može biti zlata vrijedno.

Baš kao i na poslu, u sportu ili u biznisu , uspješni poker igrači profitiraju od timskog rada. Zašto? Tvoji poker prijatelji ti mogu pružiti podršku: Razmijeni iskustva sa njima ili se motiviši. Zajedno je još zabavnije!

 

3. Matematika… što?

Dio igranja pokera je svakako sreća. Ali, da budemo iskreni: nije sve samo u sreći. Mnogo toga se vrti oko pravih vještina, kao i osnova matematike. Ili oko toga da treba zaista da ih razumiješ.

Ako se oslanjaš samo na sreću – i na sposobnost čitanja kolege – vjerovatno nećeš biti dugoročno uspješan/na. Dakle, čak i ako ne uživaš nužno u tome najviše, ima smisla ponovo proučiti osnove matematike i naučiti kako ih razumjeti. Vidjećeš da se to isplati (bukvalno i u pravom smislu te riječi).

 

4. Oplakivanje gubitaka

Greške se dešavaju u životu – a takođe i kada igraš poker. Međutim, postoji jedna stvar koja dodatno pogoršava gubitak ili grešku u pokeru: previšefokusiranja na to. Iako je razumijevanje greške važno, podjednako je važno (ako ne i važnije) biti u stanju da sa njom završiš i ne razmišljaš o tome sve vrijeme.

Sa pravim stavom možeš naučiti iz pogrešnih odluka i razvijati se korak po korak, kako bi postao/la još bolji igrač pokera. Važno je da se uvijek koncentrišeš na širu sliku i fokusiraš se na budućnost.

Gubitak će uvijek biti dio pokera. Ako ti je teško ovo da prihvatiš, možda nećeš uživati igrajući poker. Zato pokušaj da učiš na svojim greškama, kako bi mogao/la da nastaviš da rasteš.

 

5. Ignoriši svoje finansije

Znaš li šta profesionalne igrače pokera čini zaista posebnim? Uspješno upravljanje njihovim finansijama! Loše upravljanje finansijama jedan je od glavnih razloga zašto mnogi igrači gube mnogo novca. Važno je uvijek obratiti pažnju na to koja primjena je u okviru tvojih mogućnosti.

Ovo će ti takođe pomoći u ličnom razvoju: Samokontrola i kontrola su osobine koje su izuzetno važne za uspješnog igrača pokera. Zato se uvijek uvjeri da si i dalje u okviru svojih finansijskih mogućnosti.

Da li si se ikada pronašao/la u pravljenju neke od grešaka? Može da se desi. Međutim, još je važnije da toga sam/a postaneš svjestan/na i da tako budeš u mogućnosti da radiš na sebi. Tako da ćeš u budućnosti biti sve bolji/a i bolji/a!

 

Svako ko se ikada okušao u pokeru zna da je za to potreban određeni nivo mentalne snage i inteligencije.

Prikupili smo 5 uobičajenih grešaka koje treba da izbjegavaš tokom sljedeće poker sesije. Bez obzira na to koliko veliki ulog imaš ili koliko si profesionalan/na – možda ćeš se prepoznati u jednoj ili drugoj situaciji.