Help
 • Pažnja: ako dobiješ poruku kakva je gore opisana za otključavanje tvog računara, radi se o pokušaju prevare! paysafecard kao sredstvo plaćanja ne koriste ni policija ni druge državne službe. Tvoj kompjuter je vjerovatno napadnut virusom. Nikada ne daj svoj paysafecard prepaid kod za otključavanje kompjutera! Zato što će i poslije unosa 16-cifrenog koda tvoj računar ostati pod napadom virusa, a sredstva sa tvog paysafecard prepaid koda će biti izgubljena. Za brisanje virusa, najbolje je obratiti se informatičkom stručnjaku. Dalje informacije o temi Bezbjednost pronađi ovdje.

  Ako si već kupio/la paysafecard prepaid kod i na svom zaključanom računaru unio/la 16-cifreni kod u polje koje je za to predviđeno, paysafecard prepaid kod još uvijek možeš zaključati pomoću ovog online obrasca. Napominjemo: zaključavanje se može obaviti samo onda ako varalice još uvijek nisu iskoristile sredstva sa paysafecard prepaid koda.

  Ako je cjelokupna vrijednost tvog paysafecard prepaid koda već iskorišćena, povraćaj ili nadoknada novca nisu mogući. Preporučujemo ti da u ovom slučaju obavezno odeš u policiju i podneseš prijavu. Istražnim organima rado stojimo na raspolaganju putem e-pošte na antifraud@paysafecard.com.

 • Pazi se prevarnih "phishing" poruka koje sadrže sumnjive linkove ili priloge (.exe, .rar, .zip, itd.) i zahtijevaju izmirenje nekih računa paysafecard (myPaysafe) prepaid kodom. Ako ti stigne takva poruka, preporučujemo ti da ne klikćeš na linkove, da ne otvaraš priložene datoteke, da ignorišeš zahtjeve za plaćanjem paysafecardom, a da dotičnu poruku e-pošte obrišeš.

  Važno: ako si već otvorio/la prilog neke takve poruke e-pošte ili kliknuo/la na link, neodložno se obrati informatičkom stručnjaku kako bi tvoj računar ispitao na štetan softver.

  Imaj u vidu: moguće je zaključavanje tvog paysafecard prepaid koda samo ako ga varalice već nisu iskoristile. Ako je cjelokupna vrijednost tvog paysafecard prepaid koda već iskorišćena, povraćaj ili nadoknada novca nisu mogući.

  Preporučujemo ti da u ovom slučaju obavezno odeš u policiju i podneseš prijavu. Istražnim organima rado stojimo na raspolaganju za sva pitanja putem e-pošte na antifraud@paysafecard.com.

 • Ako je tvoj paysafecard bio pravovrjemeno zaključan, moguć je povraćaj tvojih paysafecard sredstava na tvoj bankovni račun. Informacije o tome kako možeš zatražiti povraćaj pronađi ovdje.

 • Unesi 16-cifreni kod u upit o stanju sredstava. Ako je tvoj paysafecard prepaid kod uspješno zaključan, dobićeš sljedeću poruku: „Nažalost, došlo je do greške. Molimo stupi u kontakt sa paysafecard korisničkim timom“. Ovo znači da plaćanje tim 16-cifrenim kodom više nije moguće.

 • Ako sumnjaš da se tvoj 16-cifreni paysafecard kod koristi bez tvog odobrenja, preostala sredstva možeš zaštititi tako što ćeš ih ovdje blokirati.

  Ako sumnjaš da si žrtva prevare, treba odmah da se obratiš policiji; mi policiji možemo staviti na raspolaganje sve relevantne podatke.

  Ako nijedan od ovih scenarija nije primjenljiv, kontaktiraj nas putem našeg Online formulara i pošalji nam čitljivu kopiju tvog paysafecard prepaid koda. Ne zaboravi: Čuvaj svoj 16-cifreni kod na sigurnom i nemoj ga prosljeđivati neovlašćenim trećim licima.

 • U takvom slučaju nažalost ne možemo da preuzmemo odgovornost. Preporučujemo ti da paysafecard koristiš samo u ovlašćenim internet-prodavnicama i da slučaj prijaviš policiji. Istražnim organima rado stojimo na raspolaganju za pitanja putem e-pošte na ntifraud@paysafecard.com.

  Ovako ćeš prepoznati ovlašćenu paysafecard internet-prodavnicu:

  • internet-adresa prozora za plaćanje počinje sa "https://customer.cc.at.paysafecard.com".
  • bezbjednosni sertifikat izdat je za "customer.cc.at.paysafecard.com". Ovo možeš provjeriti tako što klikneš na simbol katanca koji se nalazi u polju za unos tvog pregledača ili pored njega.

  Ako ne znaš sigurno da li je neka stranica pouzdana, stupi u kontakt sa paysafecard korisničkim timom. Rado ćemo provjeriti za tebe da li je ta stranica provjereno mjesto za prijem paysafecarda, pre nego što obaviš plaćanje.

  Dalje informacije o temi bezbjednosti paysafecarda pronađi ovdje.