Help
 • Pažnja: ako dobiješ poruku kakva je gore opisana za otključavanje tvog računara, radi se o pokušaju prevare!
  paysafecard kao sredstvo plaćanja ne koriste ni policija ni druge državne službe.

  Tvoj kompjuter je vjerovatno napadnut virusom. Nikada ne daj svoj paysafecard PIN za otključavanje kompjutera! Zato što će i poslije unosa 16-cifrenog PIN-a tvoj računar ostati pod napadom virusa, a sredstva sa tvog paysafecard PIN-a će biti izgubljena. Za brisanje virusa, najbolje je obratiti se informatičkom stručnjaku. Dalje informacije o temi Bezbjednost pronađi ovdje.

  Ako je paysafecard već kupljen i 16-cifreni PIN unešen u predviđeno polje na tvom zaključanom računaru, paysafecard PIN još uvijek možeš zaključati pomoću ovog online obrasca. Napominjemo: zaključavanje se može obaviti samo onda ako varalice još uvijek nisu iskoristile sredstva PIN-a.

  Ako je cjelokupna vrednost tvog paysafecard PIN-a već iskorišćena, povraćaj ili nadoknada novca nisu mogući. Preporučujemo ti da u ovom slučaju obavezno odeš u policiju i podneseš prijavu.

  Za upite zvaničnih istražnih organa kao što su policija, carina, poreska uprava, sud itd. dostupni smo na https://policerfi.paysafe.com/rfi/login.

 • Pazi se prevarnih "phishing" poruka koje sadrže sumnjive linkove ili priloge (.exe, .rar, .zip, itd.) i zahtijevaju izmirenje nekih računa paysafecard PIN-ovima. Ako ti stigne takva poruka, preporučujemo ti da ne klikćeš na linkove, da ne otvaraš priložene datoteke, da ignorišeš zahtjeve za plaćanjem paysafecardom, a da dotičnu poruku e-pošte obrišeš.

  Važno: ako si već otvorio/la prilog neke takve poruke e-pošte ili kliknuo/la na link, neodložno se obrati informatičkom stručnjaku kako bi tvoj računar ispitao na štetan softver.

  Imaj u vidu: moguće je zaključavanje tvog paysafecard PIN-a samo ako ga varalice već nisu iskoristile. Ako je cjelokupna vrijednost tvog paysafecard PIN-a već iskorišćena, povraćaj ili nadoknada novca nisu mogući.

  Preporučujemo ti da u ovom slučaju obavezno odeš u policiju i podneseš prijavu. Za upite zvaničnih istražnih organa kao što su policija, carina, poreska uprava, sud itd. dostupni smo na https://policerfi.paysafe.com/rfi/login.

 • Ako je tvoj paysafecard bio pravovrjemeno zaključan, moguć je povraćaj tvojih paysafecard PIN sredstava na tvoj bankovni račun. Ako je tvoj paysafecard zaključan, a na njemu je preostalo sredstava PIN-a, obrati se ovdje našem timu za korisničku podršku koji će ti dalje pomoći.

 • Unesi 16-cifreni PIN u upit o stanju PIN sredstava. Ako je tvoj paysafecard PIN uspješno zaključan, dobićeš sljedeću poruku: „Nažalost, došlo je do greške. Molimo stupi u kontakt sa paysafecard korisničkim timom“. Ovo znači da plaćanje tim 16-cifrenim PIN-om više nije moguće.

 • Ako sumnjaš da se tvoj 16-cifreni PIN koristio bez tvog ovlašćenja, preostala sredstva možeš zaštititi tako da ih ovdje blokiraš.

  Ako sumnjaš da si žrtva prevare, treba odmah da se obratiš policiji; mi policiji možemo staviti na raspolaganje sve relevantne podatke. Za upite zvaničnih istražnih organa kao što su policija, carina, poreska uprava, sud itd. dostupni smo na https://policerfi.paysafe.com/rfi/login.

  Ako ni jedan od ovih scenarija ne odgovara tvom slučaju obrati nam se na info@paysafecard.com i uz poruku priloži čitljivu kopiju svog paysafecard PIN-a. Ne zaboravi: čuvaj svoj 16-cifreni paysafecard PIN na bezbjednom i ne dopuštaj pristup neovlašćenim trećim licima.

 • Sigurnost tvog paysafecard računa (myPaysafe) ima najveći prioritet, zato čuvaj pristupne podatke za svoj račun u tajnosti i nikome ne otkrivaj svoje akreditive.

  Takođe treba da osiguraš da samo ti imaš pristup svojoj e-mail adresi, pošto se tvoja e-mail adresa može koristiti za resetovanje tvoje lozinke.

  Bez obzira da li koristiš javni računar, svoj sopstveni računar ili svoj pametni telefon, uvijek treba da se uvjeriš da se podaci za prijavu za tvoj paysafecard račun (myPaysafe) ne čuvaju u pregledaču, ne keširaju ili na drugi način ne snimaju.

  U hitnim slučajevima, uvijek možeš zatražiti da se tvoj račun blokira. Da bi se to uradilo, slijedi ovaj link: https://www.paysafecard.com/lock-account.

  Ako sumnjaš da je izvršeno plaćanje preko tvog paysafecard računa (myPaysafe) bez tvog ovlašćenja, provjeri da li je jedan od sljedećih razloga možda tačan u tvom slučaju:

  • Imaj na umu da ako si nekome prethodno dao/la svoje akreditive, oni su možda sačuvani i ponovo korišćeni za periodična plaćanja.
  • Molimo te da provjeriš u odnosnoj internet prodavnici da li imaš aktivnu pretplatu za plaćanje, koja automatski skida određeni iznos sa tvog računa.
  • Imaj u vidu da ako je plaćanje izvršeno sa paysafecard-om prije nego što je on dopunjen na tvoj račun, ova transakcija će takođe biti uključena u istoriju transakcija na tvom računu.
  • Imaj na umu da se u istoriji transakcija naziv internet prodavnice može razlikovati od naziva pod kojim ti je internet prodavnica poznata. Za provjeru da li je to slučaj, pogledaj impresum internet prodavnice, gdje se vidi registrovani naziv pravnog lica internet prodavnice.

  Ako se nijedna od gorenavedenih tačaka ne odnosi na tvoj slučaj ili ako ti je potrebna dodatna pomoć, kontaktiraj nas na https://www.paysafecard.com/contact.

 • U takvom slučaju nažalost ne možemo da preuzmemo odgovornost. Preporučujemo ti da paysafecard koristiš samo u ovlašćenim internet-prodavnicama i da slučaj prijaviš policiji. Za upite zvaničnih istražnih organa kao što su policija, carina, poreska uprava, sud itd. dostupni smo na https://policerfi.paysafe.com/rfi/login.

  Ovako ćeš prepoznati ovlašćenu paysafecard internet-prodavnicu:

  • internet-adresa prozora za plaćanje počinje sa "https://customer.cc.at.paysafecard.com".
  • bezbjednosni sertifikat izdat je za "customer.cc.at.paysafecard.com". Ovo možeš provjeriti tako što klikneš na simbol katanca koji se nalazi u polju za unos tvog pregledača ili pored njega.


  Ako ne znaš sigurno da li je neka stranica pouzdana, stupi u kontakt sa paysafecard korisničkim timom. Rado ćemo provjeriti za tebe da li je ta stranica provjereno mjesto za prijem paysafecarda, pre nego što obaviš plaćanje.

  Dalje informacije o temi bezbjednosti paysafecarda pronađi ovdje.