Help
Žena za računarom plaća sigurno online paysafecardom.

Sigurno online plaćanje paysafecardom

Plaćanje paysafecardom online je sigurno. Ne moraš da navodiš nikakve lične podatke, bankovne podatke ili podatke o kreditnoj kartici i plaćaš jednostavno kao sa gotovinom. Uprkos tomu uvijek oprezno postupaj sa svojim paysafecard kodovima i pridržavaj se naših savjeta za sigurno plaćanje na internetu. To će te sačuvati neugodnih iznenađenja.

Pet najvažnijih sigurnosnih pravila

Za paysafecard je sigurnost na prvom mjestu. Da bi u bilo koje doba plaćao/la bez brige, pridržavaj se sljedećih načela:

 • Svoje 16-cifrene paysafecard PIN-ove unosi samo kod ovlašćenih paysafecard internet prodavnica
 • Svoje 16-cifrene paysafecard PIN-ove nikada ne prosljeđuj putem e-pošte ili telefona.
 • Ako primijetiš sumnjive aktivnosti na svojoj my paysafecard upravljačkoj alatki: odmah je zaključaj.
 • Organi vlasti, institucije, advokati i sudovi nisu internet prodavnice sa kojima smo povezani ugovorom. Svejedno da li na kompjuteru ili na mobilnom telefonu: ako ti stigne zahtjev da platiš kaznu ili troškove opomene putem paysafecarda, nikada nemoj postupiti po takvom zahtjevu! 
 • U slučaju sumnji, obrati se paysafecard timu za korisničku podršku.
Zadovoljna žena sa naočarima za virtuelnu stvarnost

Dokumenti na temu sigurnosti

Za nas je sigurnost na prvom mjestu. Stoga smo ovdje saželi najvažnije informacije na temu sigurnog plaćanja na internetu:

Brošura o sigurnosti

 • Oprezno koristi paysafecard

  Paysafecard je kao gotovina. Obavezno se pridržavaj naših savjeta za korisnike –tako ćeš uvijek na internetu plaćati sigurno i varalice neće imati nikakve šanse.

 • Prijavljeni pokušaji prevare

  Ovi pokušaji prevare su već prijavljeni i poznati su nam. Saznaj ovdje kako da se zaštitiš od njih i kako da povećaš svoju sigurnost.

 • Proaktivna zaštita

  paysafecard te štiti od pokušaja prevare, virusa i trojanaca. Uz pomoć naših informacija prepoznaj pokušaje prevare i ovdje saznaj kako da uvijek sigurno plaćaš na internetu pomoću paysafecard.

 • paysafecard nije moguće hakovati

  Ne postoji mogućnost da se hakuju 16-cifreni paysafecard PIN-ovi ili da se sredstva na PIN-u virtuelno umnože pomoću generatora. Hakovanje paysafecarda nije moguće zbog brojnih tehničkih bezbjednosnih mehanizama. Programi koji ovo navodno mogu su pokušaj prevare.

 • Sigurno surfovanje na internetu

  Uopšte se štiti od prevara na internetu. Pazi na svoj računar i na svoje lične podatke.

 • blokiranje paysafecard PIN(ova)

  U slučaju pokušaja prevare u bilo koje doba možeš zaključati svoje paysafecard PIN(ove). Na taj način su tvoja postojeća sredstva na PIN-u odmah zaštićena od daljih napada.

  Molimo te da imaš u vidu: nakon što zaključaš paysafecard PIN(ove), više ih ne možeš koristiti za plaćanje. Međutim, imaš mogućnost da tražiš povrat svojih postojećih sredstava.

Plavi simbol sa šakom i znakom opasnosti.

Blokiranje my paysafecarda

Sigurnost my paysafecarda ima najviši prioritet. Zato treba da osiguraš da samo ti imaš pristup svojoj e-pošti i da javiš korisničkoj službi paysafecarda ako na svom računu primijetiš sumnjive aktivnosti.

Blokiranje my paysafecarda